Χριστούγεννα στην Πράγα, την «Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων» - Ζεστό κρασί, στολισμένες πλατείες, πανέμορφα στέκια (φωτό)

Μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού!

Τα Manessis Travel φέτος τα Χριστούγεννα μας ταξιδεύουν στην Πράγα, την «Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων».

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, παραδοσιακά προϊόντα, ζεστό κρασί ZVARAK (θα σας ζεστάνει, έχει κρύο!!!), TRLDO (ντόνατ), χριστουγεννιάτικα δέντρα, φάτνες, στολισμένες πλατείες, μπύρες και φυσικά, πολλές επιλογές στο φαγητό!!!

Πράγα, η "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων", μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού! Η μποέμ πρωτεύουσα της Τσεχίας έχει διατηρήσει σε ένα μεγάλο τμήμα της τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα και μαγεύει τους επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου, ιδιαίτερα όμως κατά την εορταστική περίοδο αποπνέει μια ατμόσφαιρα σαγηνευτική, με τους πάγκους των χριστουγεννιάτικων αγορών να προσελκύουν πλήθος κόσμου!

Η ρομαντική, "βελούδινη" πόλη του Κάφκα και του Σμέτανα προσφέρει μια τεράστια γκάμα ψυχαγωγίας: πανέμορφα καφέ-στέκια διανοούμενων, πολλά τζαζ κλαμπ, εκπληκτικές μπιραρίες, χώρους συναυλιών και παραστάσεων του περίφημου Μαύρου Θεάτρου!

Επιπλέον, η πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, η "Βασιλική Πόλη", με τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια αποτελεί μια ημερήσια απόδραση ενώ, αν θέλετε, μπορούμε να φθάσουμε μέχρι και το μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ στον βοημικό νότο.

Οι αναχωρήσεις είναι 22, 26, 30/12, 3/1 και η τιμή ξεκινά από 555€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

5  μέρες  αεροπορικώς σε Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ (Τσέσκυ Κρουμλόβ). Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Πράγα, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την "Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων", την Πράγα. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το "Μικρό Μέρος" (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της πόλης.

Στη συνέχεια θα δούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα περπατήσουμε στην μήκους 620 μέτρων πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα πάνω από τον ποταμό Μολδάβα (Βλτάβα) και στα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού", φθάνοντας μέχρι την πλατεία της παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα και τους Δώδεκα Αποστόλους να "παρελαύνουν" ανά μία ώρα από τα δύο μικρά μπλε παράθυρα κάτω από τη στέγη του ρολογιού, τον ύψους 65 μέτρων Πύργο της Πυρίτιδας.

Η Παλιά Πόλη (Stare Mesto) της Πράγας θα σας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή τα φημισμένα τζαζ μπαρ της πόλης!!. Μην παραλείψετε βεβαίως να επισκεφθείτε και την περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, να αγοράσετε καλόγουστα αναμνηστικά και στολίδια, να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές και να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

2η ΜΕΡΑ

Πράγα, Ξενάγηση Καστρούπολης

Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική Καστρούπολη, η οποία απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και θα δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας.

Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας, τον πύργο του Ντάλιμπορ και το "Χρυσό Σοκάκι", το οποίο κατά τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Στο δρομάκι αυτό βρίσκονται μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν εκ νέου με φωτεινά χρώματα τη δεκαετία του ’50. Πολλά από τα σπίτια αυτά είναι σήμερα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα.

Το σπίτι με αριθμό 22 ανήκε κάποτε στην αδερφή του συγγραφέα Φραντς Κάφκα, ο οποίος το χρησιμοποίησε για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα στέκια της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ομπέτσνι Ντουμ (Obecní dům) με την χαρακτηριστική πρόσοψη και τον τεράστιο τρούλο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου βρίσκεται η σημαντικότερη και μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών της πόλης, η Σμέτανα Χολ (Smetana Hall).

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών - ένα θέαμα που θα δείτε μόνο στην Πράγα - ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.

3η ΜΕΡΑ

Πράγα, Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την στη Δυτική Βοημία και την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (Karlovy Vary/Karlsbad, 110 χιλιόμετρα), με τις φημισμένες ιαματικές της πηγές. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη" από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής - διάσημοι επισκέπτες του υπήρξαν ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Πούσκιν, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Βάγκνερ, ο Μαρξ κ.ά. Στη διάρκεια της ξενάγησής μας θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο της κοιλάδας, τα γάργαρα νερά του ποταμού Τέπλα και τα υπέροχα αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της μεγαλόπρεπης αυτής πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στο υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 18ου αιώνα. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ

Πράγα (Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρουμλόβ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στα νότια της Πράγας, όπου θα θαυμάσουμε το μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας, την πανέμορφη καστροπολιτεία Τσέσκυ Κρουμλόβ (Český Krumlov, 170 χιλιόμετρα) - ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγευτική τοποθεσία στην καμπή του Μολδάβα, το κάστρο - το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας - κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος και ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο. Αργότερα συμπεριελήφθη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως την "κρυφή γέφυρα". Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως την πλατεία της παλιάς πόλης, την εκκλησία του Αγίου Βίτου κ.ά. και θα καταλήξουμε σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του, για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα. Εδώ, θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

Πράγα - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ