Τα υπέροχα laser-cut της Myrto Dramountani - Εντυπωσιακές δημιουργίες με γήινα και φωτεινά χρώματα (φωτό)

Με τη νέα της κολεξιόν μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε τη σχέση ανθρώπου - φύσης

Υπέροχες δημιουργίες από την Myrto Dramountani, που παρουσίασε τις προτάσεις της για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, στο πλαίσιο της 31ης Athens Xclusive Designers Week.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και αρχιτέκτονας, η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με τη νέα της κολεξιόν μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε τη σχέση ανθρώπου - φύσης.

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες με laser-cut λεπτομέρειες, σήμα κατατεθέν της designer, σε χρωματική παλέτα που κυμαινόταν από πιο γήινα έως πιο φωτεινά χρώματα αντικατόπτριζε το οικοσύστημα στο οποίο ζούμε, τη φύση με την οποία πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας. 

Σύμφωνα με την περιγραφή, στην επίσημη σελίδα της σχεδιάστριας η έμπνευση για τις συλλογές της είναι το ίδιο το ύφασμα, το οποίο προσεγγίζει ως τρισδιάστατη επιφάνεια. Τα μοτίβα κοπής με λέιζερ δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις και δίνουν χωρικές ιδιότητες στα σχέδιά της. Αυτή η προσέγγιση επιτυγχάνεται με τη χρήση των πιο πρόσφατων υπολογιστικών τεχνικών σχεδιασμού και τεχνολογίας ψηφιακής κατασκευής.

«Η μόδα για μένα έχει αρχιτεκτονική διάσταση και εφαρμογή. Κατασκευάζουμε ρούχα για τον ίδιο λόγο που χτίζουμε ένα σπίτι: αναζητούμε ένα καταφύγιο για το σώμα και το πετυχαίνουμε μέσω γεωμετρικών σχεδίων.

Τα ρούχα μας μας προστατεύουν, δημιουργούν συναισθήματα, εντυπώσεις και λειτουργούν μαζί μας. Το ίδιο και ο χώρος που ζούμε, εργαζόμαστε ή δραστηριοποιούμαστε» αναφέρει η ίδια.

Στο τέλος της επίδειξης η Δραμουντάνη περπάτησε στο catwalk μαζί με τις κορούλες της: η μία φορούσε ένα θαλασσί φόρεμα με λευκά συννεφάκια, ενώ η δεύτερη ένα μακρυμάνικο μαγιουδάκι, με αστεράκια.

Στο fashion show, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα, αφού η Μυρτώ Δραμουντάνη είναι ξαδέλφη της βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού.

Η σχεδιάστρια πόζαρε στον φακό μαζί με το αγαπημένο ζεύγος. Όπως βλέπουμε και στην σχετική φωτογραφία ήταν ντυμένη με ένα φαρδύ μαύρο φόρεμα και ένα ζευγάρι χρυσές μπότες.

Η πολιτκός ήταν εξίσου στυλάτη, με την ίδια να φορά ένα φόρεμα με κοψίματα στο τελείωμα, το οποίο συνδύασε με μποτάκια και δερμάτινο τζάκετ.

*Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ