Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - Ράνια Θρασκιά: «Αρκετά - Κάτι πρέπει να αλλάξει ΤΩΡΑ» (φωτό)

Έστειλε ένα δυνατό μήνυμα

Σήμερα 25 Νοεμβρίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και με την αφορμή αυτή η Ράνια Θρασκιά, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα.

Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, παιδαγωγός και οικογενειακή σύμβουλος  MSc έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram:

«[Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών]

Αρκετά. Με τη βία μέσα σε σπίτια και σχέσεις.

Αρκετά. Με τη βία στην καθημερινή μας αλληλεπίδραση με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας, στο όνομα της "αγάπης".

Αρκετά. Με τη βία μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα, κρυμμένη αιώνες να στραγγαλίζει τα κορίτσια και τις γυναίκες.

Αρκετά. Με τη βία που ασκούμε στον εαυτό μας για να είμαστε αποδεκτές και να "ταιριάζουμε".

Αρκετά με τις γυναίκες που εξαφανίζονται και δολοφονούνται γιατί ανέμισαν ελεύθερα τα μαλλιά τους στο φως.

Αρκετά. Δεν ξέρω πόσο δυνατά να το φωνάξω, αλλά θα το κάνω προς κάθε κατεύθυνση και με όποιον χρήσιμο και λειτουργικό τρόπο μπορώ.

Το ξέρω ότι είμαστε πολλοί που νιώθουμε έτσι και αυτό μου δίνει μια αίσθηση γαλήνης μέσα στο χάος. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, για να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, για να απολαμβάνουμε και να είμαστε χαρούμενοι. Και αντί για αυτό, αγωνιζόμαστε καθε μέρα να μην μας βιάσουν, να μην μας τρομάξουν, να μην μας αδικήσουν, να μην μας σκοτώσουν, να μην μας εξοντώσουν. Βιολογικά ή συναισθηματικά.

Ονειρεύομαι τη μέρα που η ζωή των γυναικών θα είναι τουλάχιστον δική τους να την ορίσουν. Ονειρεύομαι τη μέρα που καμιά δεν θα τρέμει από φόβο μέσα στο σπίτι της, καμία δεν θα βιαστεί, καμία δεν θα κακοποιηθεί, καμία δεν θα κριθεί για τις επιλογές της, καμία δεν θα απολογηθεί για την επιτυχία της, καμία δεν θα κρύβει επιμελώς τα σημάδια στο πρόσωπό της, στο σώμα της, στην ψυχή της. Καμία δεν θα λείπει από τη ζωή της.

Κάτι πρέπει να αλλάξει ΤΩΡΑ. Και δεν έχω αμφιβολία ότι η αυτή η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία. Σταθερά, συντεταγμένα και με συνέπεια. Δεν είναι τα αγόρια οι εχθροί. Είναι οι στρεβλές πεποιθήσεις, οι επικίνδυνες νοοτροπίες και αντιλήψεις, η πατριαρχία, ο φασισμός.

Μόνο τα σχολεία μπορεί να αποτελέσουν τα φυτώρια εξέλιξης των ανθρώπων. Αν δώσουμε στα παιδιά φως, αυτό θα ξέρουν για ζωή. Αν τους δώσουμε σκοτάδι, θα συνηθίσουν (σ)το χάος. Χρειαζόμαστε παιδεία, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ. Μόνο έτσι μπορούμε να προσδοκούμε να έρθει μια μέρα, μια εποχή που θα έχει πια εξαληφθεί η βία κατά των γυναικών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ