Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ποιος είναι ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού της Εύας Καϊλή - Συνελήφθη στο σπίτι τους (φωτό)

Το ζευγάρι  γνωρίστηκε στις Βρυξέλλες

Διαστάσεις παίρνει, εν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην καρδιά της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και το όνομα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, η οποία προσήχθη σε ανάκριση.

Η προσαγωγή της κ. Καϊλή και άλλων τεσσάρων ατόμων, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς, για μια υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Kaili (@evakaili)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Η Εύα Καϊλή τα τελευταία χρόνια είναι σε σχέση με τον Ιταλό Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μαζί και μια κορούλα, την Αριάδνη που ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο 33χρονος  είναι έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ έχει πάθος με την ιστιοπλοΐα. Εργάζεται βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το ζευγάρι  γνωρίστηκε στις Βρυξέλλες με την Καϊλή να δηλώνει σε συνέντευξή της: «Γνωριστήκαμε στη δουλειά και εκτίμησα το πόσο σοβαρός, έξυπνος και μορφωμένος ήταν. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως έχει χρυσή καρδιά και νοιάζεται για τους άλλους αλλά και σέβεται την οικογένεια. Αυτά ήταν μία καλή βάση για όλα».

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ίδια είχε αναφερθεί στον Τζόρτζι και την κόρη τους:

Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από την επιλογή του ονόματος;

Ο αλγόριθμος της Αριάδνης, η ιστορία της Αριάδνης της Κρήτης, η αγάπη μου για την ιστορία και τη μυθολογία μας ήταν οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή. Το ότι μεταφράζεται Αριάννα στα ιταλικά ήταν τελικά και το καθοριστικό για να το επιλέξουμε την Πρωτοχρονιά του 2021 και κοντεύοντας να κλείσει 1 χρόνο διαπιστώνουμε ότι της ταιριάζει.

Σε ποιον μοιάζει;

Στην αρχή μόνο στον πατέρα της, αλλά λένε όσοι με αγαπάνε πως σιγά σιγά κερδίζω πόντους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Kaili (@evakaili)

Η βάση σας είναι οι Βρυξέλλες;

Βρυξέλλες και Αθήνα. Μιλάνο στις γιορτές.

Πώς κατάφερες να κρατήσεις την εγκυμοσύνη σου κάτω από άκρα μυστικότητα;

Δεν προσπάθησα να την κρατήσω μυστική, απλώς δεν αισθάνομαι άνετα να διατυμπανίζω κάτι τόσο προσωπικό, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες μετράνε απώλειες από την πρωτόγνωρη αυτή πανδημία. Ήταν και η τηλεργασία που μας κράτησε κλεισμένους σπίτι. Τελικά μαθεύτηκε όταν το μωρό ήταν ήδη 3-4 μηνών.

Όταν γνώρισες τον σύντροφό σου, ένιωσες ότι αυτός ο άντρας θα είναι ο πατέρας των παιδιών σου;

Όχι, ομολογώ. Επιλέξαμε να είμαστε μαζί μετά από δύο περίπου χρόνια γνωριμίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ