Βασιλιάς Κάρολος & Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Απαρηγόρητοι μετά το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ποια η σχέση που τους συνδέει;

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν πρώτα ξαδέρφια! 

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε την Τρίτη από της ζωή, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Β’ Γκλύξμπουργκ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο τέως βασιλιάς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών.

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία με την οποία απέκτησε τρείς γιούς και δύο κόρες.

Ήταν γιος του βασιλιά Παύλου Α', του οίκου των Γκλύξμπουργκ και της βασίλισσας Φρειδερίκης-Λουίζας του Αννοβέρου, αδελφός της μετέπειτα (και πρώην πλέον) βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας και της πριγκίπισσας Ειρήνης.

Απαρηγόρητοι βασιλιάς Κάρολος πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έμαθαν για τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου Β', του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας, αναφέρει το Ηello.

Ο πρώτος ξάδελφος του Κωνσταντίνου ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, γεγονός που καθιστά τον βασιλιά Κάρολο δεύτερο ξάδελφό του.

 

 

Το ζευγάρι ήταν πολύ δεμένο και ο Κωνσταντίνο μάλιστα έγινε νονός του Ουίλιαμ, ενώ, ο ίδιος ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, έγινε αργότερα νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βάπτισε  στο Λονδίνο το 1999. 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ