Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η Μέτε-Μάριτ - στενοί φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (φωτό)

Η γυναίκα του διαδόχου έχει βαφτίσει τον γιο τους

Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ, είναι ανάμεσα στους royals που θα βρεθούν αύριο Δευτέρα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Β.

Ο Χάακον είναι το νεότερο παιδί και ο μοναδικός γιος του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ και ο φυσικός κληρονόμος του θρόνου.

Ο Κωνσταντίνος είχε πολύ στενούς δεσμούς με την νορβηγική βασιλική οικογένεια. Όπως αναφέρει το norway.postsen.com, επικαλούμενο την εμπειρογνώμονα του βασιλικού οίκου του Se og Hør, Caroline Vagle, ήταν συγγενείς και καλοί φίλοι.

Ο Χάραλντ, ο οποίος ήταν το τρίτο παιδί και μοναδικός γιος του Βασιλιά Όλαφ Ε΄ και της Πριγκίπισσας Mάρθας της Σουηδίας, είναι δεύτερος ξάδερφος με την Άννα-Μαρία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Παράλληλα ο 85χρονος μονάρχης μοιραζόταν με τον Κωνσταντίνο το ίδιο πάθος για την ιστιοπλοΐα. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος, το 1960 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.

Οι σχέσεις των δύο οικογενειών δεν σταματούν εκεί, αφού η σύζυγος του βασιλιά της Νορβηγίας, βασίλισσα Σόνια είναι καλή φίλη με την Άννα-Μαρία, ενώ και τα παιδιά τους κάνουν παρέα.

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ είναι πολύ κοντά με τον Χάακον και την Μετέ-Μαρίτ. Μάλιστα η γυναίκα του διαδόχου έχει βαφτίσει τον έναν γιο του ζευγαριού, τον Οδυσσέα-Κίμωνα, ενώ με την σειρά του ο Παύλος είναι νονός του 16χρονου πρίγκιπα Σβέρε Μάγκνους. 

Σημειώνεται ότι το πριγκιπικό ζεύγος της Νορβηγίας έχει αποκτήσει επίσης την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα, η οποία είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά της. Ο Χάακον είναι επίσης πατριός του γιου της Μέτε-Μάριτ, Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, από την σχέση της με τον Μόρτεν Μπόργκ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Ο Παύλος, η Μαρί-Σαντάλ και τρία από τα πέντε τους παιδιά ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον εορτασμό των 18ων γενεθλίων της πριγκίπισσας πέρυσι.

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ