Πριγκίπισσα Margareta της Ρουμανίας: Ο σύζυγός της θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του νονού & κουμπάρου της Κωνσταντίνου Β

Η ίδια εξέφρασε την μεγάλη της οδύνη για την απώλεια του

Στον λογαριασμό της στο Instagram η πριγκίπισσα Margareta (Μαργαρίτα) της Ρουμανίας είπε ότι θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του Κωνσταντίνου Β ο σύζυγός της Radu Duda. 

Η ίδια εξέφρασε την μεγάλη της οδύνη για την απώλεια του νονού της και κουμπάρου στο γάμο της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

«Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος καθόλη την διάρκεια της ζωής του ήταν πολύ κοντά στην βασιλικη οικογενεια της Ρουμανίας, την βασιλομήτωρ Helen (Ελένη της Ελλάδας και της Δανίας), αδερφή του Έλληνα βασιλιά Παύλου, αλλά και πολύ κοντά στον πατέρα μου βασιλιά Michael (Μιχαήλ) και την  μητέρα μου βασίλισσα Anne (Άννα). 

Η Margareta καθώς επίσης οι πριγκίπισσες Elena, Irina, Sofia και Maria (αδερφές της) συναναστρεφονταν με τον θείο τους βασιλιά Κωνσταντίνο, από τα πρώτα τους παιδικά χρόνια» γράφει η ανακοίνωση της αυλής του Βουκουρεστίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

 

Η Margareta γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1949 στη Κλινική ντε Μοντσοΐσι της Λωζάνης, και είναι το μεγαλύτερο παιδί και κόρη του Michael της Ρουμανίας και της Anne των Βουρβόνων-Πάρμας. Ο

Ονομάσθηκε Margareta (Μαργαρίτα) προς τιμήν της νονάς της και μητρικής γιαγιάς της Πριγκίπισσας Margrethe της Δανίας (μοναχοκόρη του Βάλντεμαρ, πρίγκιπα της Δανίας, αδελφού του Γεωργίου Α΄ της Ελλάδας). 

Βαπτίστηκε Χριστιανή και ανάδοχοι της ήταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (και σύζυγος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ) και η ΠριγκίπισσαMargrethe της Δανίας.

 Το 1964 η Ρουμάνα πριγκίπισσα ήταν μια από της παράνυφους στο γάμο της τότε πριγκίπισσας Άννας Μαρίας της Δανίας με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας.

Το 1994, γνώρισε τον Ρουμάνο ηθοποιό Radu Duda (Ράντου Ντάντα), μέσω του έργου του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Ο Dudaεργαζόταν ως θεραπευτής τέχνης στα ορφανοτροφεία όταν γνωρίστηκε με την πριγκίπισσα κατά την περιοδεία της στα προγράμματα του ιδρύματος.

Παντρεύτηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 1996 στη Λωζάνη. Πέρασαν το μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία, στο Αμμάν και στην Άκαμπα, ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και της Νεκράς Θάλασσας για 18 ημέρες μετά από πρόσκληση της Ιορδανικής Βασιλικής Οικογένειας. Το ζευγάρι απέκτησε απογόνους.

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η Μέτε-Μάριτ - στενοί φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ