«Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία» - Το στεφάνι της κηδείας, με λευκά μιγκέ, όπως το μπουκέτο του γάμου τους (φωτό & βίντεο)

Με ένα στεφάνι και ένα συγκινητικό μήνυμα η Άννα Μαρία αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της σύζυγο, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Το στεφάνι αποτελούνταν από τα σπάνια λουλουδάκια μιγκέ, τα οποία ξεχωρίζουν για την εμφάνισή και το άρωμά τους, ενώ παρέπεμπαν στο μπουκέτο που κρατούσε η ίδια στον γάμο τους.

Photo: NDP

«Η αγαπημένη σου Άννα – Μαρία» είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο στεφάνι. 

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Άννα-Μαρία, μικρότερη κόρη του βασιλέως Φρειδερίκου Θ΄ της Δανίας. Το ζεύγος απέκτησε πέντε παιδιά, την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο. 

Ο Κωνσταντίνος συνάντησε για πρώτη φορά την Άννα Μαρία το 1959, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, σε ένα ταξίδι που είχε κάνει μαζί με τους γονείς του, Παύλο και Φρειδερίκη, σε Δανία, Σουηδία και Νορβηγία.

Τρία χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξανά στον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Τότε λέγεται πως ο Κωνσταντίνος χόρευε όλο το βράδυ αγκαλιά με την Άννα Μαρία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μητέρα του, η οποία είδε στα μάτια της Άννας Μαρίας τη γυναίκα του γιου της Κωνσταντίνου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mariecgreekroyalfamily

Της απηύθυνε πρόταση γάμου στη Νορβηγία. Ο Κωνσταντίνος στην βιογραφία του είχε γράψει ότι όταν ζήτησε το χέρι της καλής του, ο μελλοντικός του πεθερός τον κλείδωσε στο μπάνιο του γραφείο του! Μετά του είπε ότι ήθελε απλά να μιλήσει με την σύζυγό του και τελικά η βασίλισσα Ίνγκριντ  τον προέτρεψε να ανοίξει την πόρτα και να φέρει σαμπάνια για να το γιορτάσουν.

Όταν έγιναν οι αρραβώνες του ζεύγους τον Ιανουάριο του 1963, η Άννα Μαρία είχε δηλώσει: «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να παντρευτώ ένα βασιλιά.

Ήθελα απλά να είμαι μία γυναίκα ευτυχισμένη με το σύζυγό της. Ναι, αγαπώ εδώ και καιρό τον Κωνσταντίνο, και εύχομαι ο χρόνος να μας επιτρέψει να ζήσουμε μερικά χρόνια όπως όλος ο κόσμος».

Ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, στην Μητρόπολη Αθηνών. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στην τελετή, η οποία έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρευρέθησαν επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες, 88 πρίγκιπες και πριγκίπισσες και 1.500 καλεσμένοι, ενώ έξω από το Ναό και στους γύρω δρόμους είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 600.000 Έλληνες που ήθελαν να δουν τους νεόνυμφους και να τους ευχηθούν.

Δείτε επίσης:

LIVE από την Μητρόπολη: Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν

Παύλος και Μαρί Σαντάλ μετακομίζουν μόνιμα στην Ελλάδα - Πληροφορίες ότι θα εγκατασταθούν στη Ν. Ερυθραία (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Η Μαρί Σαντάλ αγκαζέ με την βασίλισσα Λετίσια - μαζί τους ο Παύλος και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ