LIVE από το Τατόι: Φθάνει σε λίγο η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Σε εξέλιξη η πομπή

Λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα! 

Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, που τελέστηκε παρουσία νυν και πρώην βασιλέων, μεταξύ των οποίων η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος, όπως και η άλλη αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη. Τους εν ενεργεία βασιλείς υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος. Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, 'Αννα - Μαρία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρών επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Νωρίτερα η σορός του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου Α` μεταφέρθηκε εντός της Μητρόπολης,. 

Από πολιτικά πρόσωπα , στην κηδεία δίνου  το παρών, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του, Γεωργία, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μίλτο Χρυσομάλλης, Γιώργος Κουμουτσάκος, η ευρωβουλευτής, επίσης του κυβερνώντος κόμματος, 'Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και ο ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ AΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA

Προσέλευση κόσμου στο Τατόι για την ταφή

Πλήθος πολιτών συγκεντρώνεται εδώ και λίγη ώρα στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου. 

 

 

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού. Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι. Εξάλλου, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση. 

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας – οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ποιοι δρόμοι κλείνουν & πότε (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα για το τελευταίο «αντίο» και η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna (φωτό)

Πριγκίπισσα Margareta της Ρουμανίας: Ο σύζυγός της θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του νονού & κουμπάρου της Κωνσταντίνου Β

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η Μέτε-Μάριτ - στενοί φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ