Κηδεία Kωνσταντίνου Β΄: Πόσο κόστισαν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που έμειναν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών; (βίντεο)

Tρελές οι τιμές για τους κοινούς θνητούς! 

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

eurokinissi

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος. Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων. 

Οι εστεμμένοι από όλη την Ευρώπη που παρέστησαν στην κηδεία

  • η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη (αδερφές του Κωνσταντίνου)
  •  οι κόρες της Σοφίας Έλενα και Κριστίνα
  •  ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος
  •  ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας (πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας) με την βασίλισσα Σίλβια
  •  η βασίλισσα  της Δανίας Μαργκρέτε με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδερφές της Άννας Μαρίας) και τον γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Φρειδερίκο
  •  ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (οι οποίοι έχουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι, κοντά στη βίλα που διέθετε ο τέως βασιλιάς) μαζί με την βασιλομήτορα Βεατρίκη
  • ο πρίγκιπας - διάδοχος της Νορνηγίας  Χαακόν με την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ
  •  η πριγκίπισσα Άννα (αδερφή του βασιλιά Καρόλου και κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ)
  • ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό
  • η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας
  •  ο Πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας
  • ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών Β' και η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna

 

 

Πόσο κόστισαν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που έμειναν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της εκπομπής "Πρωινό", τα μέλη των βασιλικών οικογενειών διέμειναν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, για αυτούς που διαμένουν στη «Μεγάλη Βρετανία» το κόστος κυμαίνεται από 2.000 έως 25.000 ευρώ η βασιλική σουίτα. Τα deluxe δωμάτια ξεκινούν από 550 ευρώ το βράδυ και έχουν θέα την πόλη. Η σουίτα των δύο υπνοδωματίων, κοστίζει 1.953 ευρώ. Η Executive Acropolis σουίτα με ένα υπνοδωμάτιο κοστίζει 2.483 ευρώ τη νύχτα. Για τη Bασιλική και Προεδρική σουίτα δεν υπάρχουν δημοσιευμένες τιμές online, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές του ξεπερνούν πολλές φορές 25.000 ευρώ τη βραδιά.

Ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας με την βασίλισσα Σίλβια

Στο Athens Plaza οι τιμές για ένα κλασικό δίκλινο δωμάτιο, ξεκινούν από 142 ευρώ και φτάνουν τα 231 για ένα Deluxe δωμάτιο τη βραδιά. Η σουίτα με θέα Ακρόπολη, ξεκινά από 487 ευρώ τη βραδιά. Η προεδρική σουίτα, μέσα στο Μάρτιο κοστίζει για διαμονή δύο ατόμων 3.098 ευρώ τη νύχτα.

Στο Electra Pallas της Νικοδήμου στην Πλάκα τα απλά δίκλινα δωμάτια του για αυτές τις ημέρες ξεκινούν από 153 ευρώ τη βραδιά, ενώ η junior σουίτα με θέα κήπο 221 ευρώ .Η σουίτα με θέα Ακρόπολη ξεκινά από 320 ευρώ τη βραδιά. Η προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου κοστίζει 738 ευρώ τη νύχτα για δύο άτομα.

Τέλος στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel τα εσωτερικά, οικονομικά δωμάτια κοστίζουν από 120 ευρώ τη βραδιά, ενώ τα Eco Shic ξεκινούν από 143 ευρώ. Τα premium δωμάτια και η σουίτα με θέα το Λυκαβηττό κοστίζουν τη βραδιά από 277 ευρώ και 324 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ η σουίτα με θέα Ακρόπολη και Αθήνα 433,99 ευρώ

 

Δείτε επίσης:

«Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία» - Το στεφάνι της κηδείας, με λευκά μιγκέ, όπως το μπουκέτο του γάμου τους (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το χειροφίλημα του Παύλου στην Λετίσια & το κομψό φόρεμα της βασίλισσας της Ισπανίας (φωτό & βίντεο)

Γεωργία και Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Κώστας και Χριστιάνα Καίσαρη – όλοι όσοι πήγαν στην κηδεία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ