O Ρόμπερτ Ντε Νίρο καταδικάστηκε & πληρώνει ιλιγγιώδες ποσό στην πρώην γραμματέα του - Την έλεγε σκύλα όταν ξεχνούσε να τον ξυπνήσει…

Δικαίωση για τη βοηθό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το δικαστήριο δικαίωσε την πρώην βοηθό του ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η οποία διεκδικούσε τεράστια αποζημίωση.

Η 41χρονη Graham Chase Robinson είχε είχε κατηγορήσει τον ηθοποιό για σεξιστική συμπεριφορά απέναντί της. Ζητούσε 12 εκατομμύρια δολάρια για τα τέσσερα χρόνια που μετά τη συνεργασία τους δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Αν και ο ηθοποιός κρίθηκε αθώος, ένοχη για διακρίσεις λόγω φύλου κρίθηκε η εταιρεία του ηθοποιού, η Canal Productions, η οποία υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση 1,2 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε ευτυχείς που οι ένορκοι είδαν αυτό που είδαμε και επέδωσαν μια ετυμηγορία υπέρ της Graham Chase Robinson και εναντίον της εταιρείας του Robert De Niro, Canal Productions», σημείωσε ο David Sanford, μέλος της νομικής ομάδας της Graham Chase Robinson.

«Η κυρία Graham Chase Robinson όχι μόνο κέρδισε την υπόθεση κατά της Canal Productions, αλλά τη δικαίωσαν πλήρως, κρίνοντας πως οι ισχυρισμοί του Ρόμπερτ Ντε Νίρο εναντίον της ήταν αβάσιμοι».

Διαβάστε επίσης: Robert De Niro: Έξαλλος μέσα στο δικαστήριο με την πρώην γραμματέα του :”ντροπή σου”: η κοπέλα διεκδικεί 12 εκατ.δολάρια

Η Ρόμπινσον ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία του ηθοποιού το 2008 φτάνοντας σταδιακά στη θέση του αντιπροέδρου. Όταν παραιτήθηκε, τον Απρίλιο του 2019, ο μισθός της ήταν στα 300.000 δολάρια.

Η 41χρονη ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο της ζητούσε αγγαρείες όπως να πλένει τα σεντόνια του και να ξύνει την πλάτη του, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Πώς ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη

Όλα άριχσαν όταν η εταιρεία του ντε Νίρο την κατηγόρησε, το 2019, ότι μετέφερε αεροπορικά μίλια αξίας 450.000 δολαρίων από τον εταιρικό στον προσωπικό λογαριασμό της αλλά και ότι ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ακόμα δολάρια για αγορές προσωπικών αντικειμένων, γεύματα και ταξίδια.

Πότε ξεκίνησε η δίκη

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023.

«Ναι, ωραία, την έβρισα» κατέθεσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ παραδέχθηκε και ότι μπορεί να την αποκάλεσε «οξύθυμη, μυγιάγγιχτη και κακομαθημένο πλουσιόπαιδο».

Η Robinson κατέθεσε στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

«Μερικές φορές του έστελνα e-mail και δεν μπορούσε να το βρει και θα τηλεφωνούσε φωνάζοντας και ουρλιάζοντας ότι «δεν το έλαβα» ενώ το είχε λάβει. Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους θύμωνε», επισήμανε.

Στην τελική του αγόρευση, ο δικηγόρος της Robinson είπε ότι οι ενέργειες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο προς τη Robinson έδειχναν ότι υφίστατο διακρίσεις λόγω του φύλου της.

"Θα την αποκαλούσε σκύλα; Θα της ζητούσε να του ξύσει την πλάτη; Θα ζήλευε η Tiffany Chen; Θα συνέβαινε κάτι από αυτά αν ήταν άνδρας; Φυσικά και όχι.", υπογράμμισε.

Στη δίκη κατέθεσαν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Graham Chase Robinson, αλλά και ο γενικός σύμβουλος της Canal Productions Tom Harvey, ο λογιστής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο Michael Tasch, καθώς και ορισμένοι υπάλληλοι που συνεργάστηκαν με τον Graham Chase Robinson στην Canal Productions μεταξύ 2008 και 2019.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ