Μπάρες δημητριακών: Η καλύτερη επιλογή δεκατιανού - Εύχρηστες, χορταστικές & σημαντικές "πηγές" ενέργειας

Αν δεν ξέρετε τι να φάτε για σνακ, η λύση είναι μονόδρομος! Μπάρες δημητριακών!

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν ένα δημοφιλές σνακ που διακρίνεται για το μικρό τους μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα και για την υψηλή τους θρεπτική αξία. Αρχικά, δημιουργήθηκαν με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες ανθρώπων με περιορισμένο χρόνο, που όμως ταυτόχρονα επιθυμούν να ακολουθούν μια γενικότερα ισορροπημένη διατροφή. Με την πάροδο του χρόνου οι μπάρες δημητριακών αποτέλεσαν ένα πολύ δημοφιλές σνακ για όλους με υψηλή διατροφική αξία.

Οι μπάρες αποτελούν μια ισορροπημένη επιλογή, που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία. Οι λαχταριστές μπάρες δημητριακών πρωινού, κατασκευασμένες από σιτάρι ολικής άλεσης, διατηρούν τα οφέλη των δημητριακών, σε μια μικρή και βολική μορφή.

Ο πλούτος σε ολική άλεση, βιταμίνες και φυτικές ίνες, τις καθιστά ιδανικές για τη διατήρηση του κορεσμού και την ενέργεια του σώματος. Επιλέξτε μπάρες δημητριακών που εκτός από ολική άλεση περιέχουν σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, την ανθεκτικότητα των οστών, καθώς και τη γενικότερη ευεξία.

Ως ένα θρεπτικό σνακ, οι μπάρες δημητριακών αποτελούν μια γρήγορη, εύχρηστη, χορταστική και γευστική επιλογή, η οποία καταναλώνεται ως ένα μικρογεύμα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ιδανική λύση για να τονώσετε τον οργανισμό με λίγες θερμίδες, αλλά με εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που δίνουν την ενέργεια και την αντοχή που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη μέρα σας. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με τρόφιμα άλλων ομάδων τροφίμων π.χ. με γάλα ή γιαούρτι και 1 φρούτο, τότε μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως μίνι γεύμα και να αντικαταστήσει π.χ. το πρωινό ή το βραδινό γεύμα, σύμφωνα με το logodiatrofis.gr.

Αλλά και για τα παιδιά, η μπάρα δημητριακών θεωρείται μια πολύ θρεπτική επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί είτε ως δεκατιανό ή απογευματινό σνακ είτε ως πρωινό ή βραδινό γεύμα συνοδευόμενο και από άλλα τρόφιμα. Μάλιστα υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε συχνά δημητριακά καταναλώνουν την ημέρα λιγότερα λιπαρά και λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Συμπερασματικά, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης που είναι εμπλουτισμένες και με ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να εφαρμόσουν μια ισορροπημένη διατροφή. Ταυτόχρονα, αποτελούν το τέλειο σνακ και όλους εκείνους που αθλούνται και χρειάζονται άμεση ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό οι μπάρες δημητριακών καθίστανται μια σωστή επιλογή στη διατροφή σας όλες τις χρονικές στιγμές της ημέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ