Μαρία Καρυστιανού: "Θα συνεχίσω ακόμη και αν μείνω μόνη - Θα δω τους υπεύθυνους για το θάνατο του παιδιού μου στη φυλακή" (βίντεο)

Δύο ημέρες μετά βρέθηκε στο σημείο για να γνωρίσει από κοντά τη «συγκάλυψη που έγινε μέσω μπαζώματος του σημείου»

Η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών, μιλάει για όλους και για όλα στις "Αντιθέσεις",  396 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης  Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, με τους 57 επισήμως νεκρούς, την μια αγνοούμενη και τους δεκάδες τραυματίες.

Ανοίγει τον φάκελο όλων όσων βιώνουν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, των νεκρών και τραυματιών των Τεμπών και μιλάει για το συλλογικό τραύμα που προκάλεσε η τραγωδία στην Ελληνική κοινωνία, με τις διαστάσεις του και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε: «Την Πέμπτη το πρωί πήγα στο σημείο και είδα ότι είχαν απομακρυνθεί σχεδόν όλα. Είχε παραμείνει στην άκρη μόνο ένα βαγόνι και κάτι συντρίμμια. Όλος ο υπόλοιπος χώρος είχε πατηθεί με χώμα φρέσκο. Ήταν ένας αστυνομικός εκεί και τον ρώτησα τι συμβαίνει εδώ… πού πήγαν τα βαγόνια… γιατί εδώ είναι τόπος εγκλήματος. Μου απάντησε: “Οι οδηγίες που έχουμε είναι ότι πρέπει να στρώσουμε το χώμα γιατί εδώ θα γίνει τρισάγιο”».

Η κ. Καρυστιανού σε άλλο σημείο της συνέντευξής της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «φυσικά είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί. Όχι εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ανήκω στην άλλη κατηγορία. Ανήκω στη μάνα που θα έκανε τα πάντα για να δει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού της στη φυλακή. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκω. Και είμαι πολύ περήφανη αν θέλετε για αυτό».

«Πολύ παρεμβατικός ο πρωθυπουργός και ο κ. Φλωρίδης. Μας λένε να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και επεμβαίνουν στο ανακριτικό έργο».

Και σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: «Σίγουρα υπάρχουν καλοί δικαστές. Το πρόβλημα είναι αν η κεφαλή της δικαιοσύνης που διορίζεται από την κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση. Δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη γι’ αυτό στράφηκα στην Ευρώπη».

Όσο δε για το χειροκρότημα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή από τους κυβερνητικούς βουλευτές σημείωσε:

«Ξαναπήγα στο σημείο εκείνη τη μέρα. Ντράπηκα και σαν άνθρωπος… Το χειροκρότημα θα μπορούσε να απουσιάζει… Από σεβασμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ