"Made in Greece" γεύση πολλών αστέρων - Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με τον οδηγό Michelin (φώτο)

Τα ελληνικά εστιατόρια κατέχουν ξεχωριστή θέση στη Νέα Υόρκη, καθώς προσφέρουν γεύσεις αξιώσεων και η ελληνική κουζίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

Το "Mεγάλο Μήλο" είναι ίσως η μόνη μεγαλούπολη στον κόσμο που φιλοξενεί τόσες πολλές παραδοσιακές κουζίνες από όλο τον κόσμο.

Τα ελληνικά εστιατόρια κατέχουν ξεχωριστή θέση στη Νέα Υόρκη, καθώς προσφέρουν γεύσεις αξιώσεων και η ελληνική κουζίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Ο οδηγός Michelin επέλεξε τα καλύτερα ελληνικά  εστιατόρια της Νέας Υόρκης και τα παρουσιάζει

Gregory's 26 Corner Taverna - Αστόρια 

Αν είστε από αυτούς που κρίνουν "ένα βιβλίο από την εμφάνιση του", τότε θα χάσετε τις υπέροχες ρουστίκ γεύσεις που προσφέρει αυτό το το παλιό ελληνικό καταφύγιο.

Η αίθουσα είναι μικροσκοπική , τα τραπέζια γυμνά , καλυμμένα με χαρτί κρεοπωλείου αλλά από όλες τις ταβέρνες που θα βρείτε  στους δρόμους της Αστόρια,  αυτή  είναι μία από τους πιο σοβαρές και γοητευτικές, προσφέροντας γεύσεις  αναζωογονητικές έντιμες και εντυπωσιακά μαγειρεμένες.

Ξεκινήστε με την "τυροκαυτερή"  μία θεσπέσια κρέμα φέτας που αναμειγνύεται με κόκκινες καυτερές πιπεριές  και σερβίρεται με ζεστά  κομμάτια πίτας.

Οι ελαφρώς τηγανισμένες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια με συνοδεία γεμιστές ή τηγανητές πατάτες  δίνουν μια επική μελέτη σε τραγανές υφές και κρεμώδεις γεύσεις.

Στην συνέχεια υπέροχα ψημένα κρέατα που συνοδεύονται από σπαράγγια και το βραστό κουνουπίδι που είναι εμβληματική γεύση ελληνικού στυλ.

 

Merakia- 5 W 21st St Νέα Υόρκη

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

High drama

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

 

 

"Το πλήρες όνομα αυτού του ευχάριστου εστιατορίου είναι το" Merakia Greek Mountain Thief Spithouse Steak ", αλλά ο εντυπωσιακός τίτλος δεν είναι το μόνο αξιομνημόνευτο πράγμα εδώ.

Ο όμορφος χώρος  που διαθέτει μια ανοιχτή κουζίνα που αφήνει να φαίνονται τα χαλύβδινα καμπαναριά και τα τεράστια καμάκια από πάνω, αιχμαλωτίζει το βλέμμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#steak #Greek #nyc #chicken #dinner #summer #sea @merakianyc organic chicken from our rotisserie... claim yours ;)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

 

 

 

Φυσικά,  υπάρχει και το εντυπωσιακό μαγείρεμα - μην χάσετε τα εξαιρετικά "'spit + sigs'" (που ονομάζονται "χορεύοντας με το αρνί"), το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο με ψητό αρνί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Only @merakia #steak #nyc #greek #michelinguide it’s a date ;)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

 

Άλλα signature πιάτα περιλαμβάνουν υπέροχα ορεκτικά ανάμεσα στα οποία θα δοκιμάσετε ώριμες ντομάτες σερβιρισμένες με τριγωνάκια φέτας, και σιγομαγειρεμένο χταπόδι.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#newyork #happy #dinnerwithfriends #greek #simple #classic #steak #pasta #cocktails #wine #family #flatiron #events #holiday #night #love #datenight #dessert #humpday #smile stage is set ;)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#dinner #newyork #athens #greece #nightout #sea #flatiron #friends #meat #ladiesnight #team #love stop by and be our guest ;)?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

 

Το ψητό ή λεμονάτο κοτόπουλο που σερβίρεται με ψητές λεμονάτες πατάτες θα σας μυήσει στο πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν υψηλή γαστρονομία με απλά υλικά.

Molyvos 871 Seventh Ave., New York, 10019, United States

Στη Νέα Υόρκη οι ελληνικές γεύσεις κερδίζουν το παιχνίδι αλλά ο Molyvos με τα εξαιρετικά πιάτα που προσφέρει και το όμορφο περιβάλλον κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα ελληνικά εστιατόρια.

Καλό φαγητό, έξυπνη εξυπηρέτηση και άνετο κομψό σκηνικό  ,  κερδίζουν τον επισκέπτη ενώ ο γνωστός σεφ Carlos Carreto επιβλέπει το μενού.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roasted Red Pepper Feta Spread? #molyvosnyc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molyvos Restaurant (@molyvosnyc) στις

 

Ανάμεσα στα πιο νόστιμα πιάτα η πίτα με αρνί ή το τρυφερό τηγανητό φιλέτο γεμιστό με μια ήπια σάλτσα τυριού. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Delicious New Salad on our lunch menu ~ Grilled Gulf Shrimp Salad Romaine Heart, Kasseri Cheese, Lagana Crouton, White Anchovies Dressing ? #MolyvosNYC

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molyvos Restaurant (@molyvosnyc) στις

 

Τα βελούδινα κομμάτια μπουγάτσας γεμιστά με κρέμα και σουσάμι απλά θα σας κάνουν να ζητήσετε κι άλλο.'

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another delicious option on #meatlessmondays - roasted fall vegetables served with whipped Mizithra cheese #molyvosnyc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molyvos Restaurant (@molyvosnyc) στις

 

 

Ο Μόλυβος διαθέτει μια πολύ αξιοσημείωτη λίστα κρασιών.

 

Kiki's - 130 Division St., New York, 10002, United States

Φώτο: Angela Datre NY Mag

Εδώ θα βρείτε εξαιρετική ελληνική κουζίνα σε ασυναγώνιστες τιμές. Ξεκινήστε με παραδοσιακή σπανακόπιτα και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το υπέροχο ελληνικό σαγανάκι με ψητή φέτα τυλιγμένη σε φύλλο και γαρνιρισμένη με μέλι.

Τα εξαιρετικά ψημένα κρέατα και το τρυφερό χταπόδι , με τα θεσπέσια αρώματα τους , εγγυώνται ότι εδώ θα φάτε καλά.

Θα σας ενθουσιάσουν τα ελληνικά μαγειρευτά όπως το παστίτσιο και οι γίγαντες , αλλά και οι χορταστικές μακαρονάδες.

Christos - Αστόρια

Βλαχοτύρι στα κάρβουνα, υπέροχα ψητά κρέατα στη σχάρα, εξαιρετικές μοσχαρίσιες μπριζόλες που μοσχοβολάνε ρίγανη, ψητές πιπεριές, τηγανητές πατάτες κάνουν αυτό το μοναδικό μπριζολάδικο στην Αστόρια τόσο δημοφιλές.

Από τα ορεκτικά δεν λείπουν τα θαλασσινά όπως το χταπόδι και το σαγανάκι.

Ο Χρήστος έχει μια επιβλητική παρουσία σε μια ήσυχη, σκιασμένη σε δέντρα γωνιά δίπλα στην πολυσύχναστη οδό Ditmars Blvd.

Η ανάμιξη αποχρώσεων του καφέ, δίνουν cozy ατμόσφαιρα , ενώ η ζεστή και κομψή τραπεζαρία έχει ξεχωριστό χώρο μπαρ και είναι γεμάτη με δεξαμενές ψαριών εφοδιασμένες με ζωντανούς αστακούς. "

Pylos - 128 E. 7th St., New York, 

Χρήστος Βαλτζόγλου βρήκε τη νικηφόρα φόρμουλα με αυτό το μακρόστενο κρησφύγετο στη ζωντανή ανατολική Νέα Υόρκη.

Η Πύλος συνεχίζει να λάμπει στη Νέα Υόρκη τόσο έντονα όσο το ομώνυμο νησί στην Ελλάδα σε καλοκαιρινή μέρα.

Και, παίρνοντας το όνομά της από την ελληνική φράση "φτιαγμένη από πηλό", αυτή η σύγχρονη ταβέρνα διαθέτει μία καθαρά ελληνική διακόσμηση με πήλινες γλάστρες, ασβεστωμένους τοίχους και μπλε χρώμα.

Τα ανοιχτά πράσινα σκεύη και τα άσπρα μαχαιροπήρουνα χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν ελληνικά κρασιά και ένα μενού ρουστίκ σπιτικής κουζίνας.

Οι γίγαντες ψήνονται σε σάλτσα ντομάτας με άρωμα μελιού. το μαριναρισμένο χταπόδι ψητό ψιλοκομμένο με βαλσαμικό ξύδι. και οι αγκινάρες μουσακά, είναι η vegeterian κρεμώδης εκδοχή του διάσημου ελληνικού πιάτου.

Periyali  35 W. 20th St., New York, 10011, United States

Το χαλαρωτικό και κομψό εστιατόριο Periyali εξυπηρετεί το είδος της απλής ελληνικής μαγειρικής που παραμένει ευχάριστα αδιάφορη  στις τάσεις.

Σκέφτεστε ότι το ψητό χταπόδι είναι βαρετό; Ξανασκεφτείτε το ψημένο στα κάρβουνα, μαριναρισμένο για δύο μέρες σε κρασί και σερβιρισμένο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Ο σολομός μπορεί να μην είναι αμιγώς ελληνικό πιάτο , αλλά εδώ παίρνει "ελληνική υπηκοότητα" τυλιγμένος με βότανα και ψημένος σε φύλλο,  καθώς σερβίρεται παράλληλα με το στιφάδο.

Τέλος η φάβα με το ψιλοκομένο κρεμμυδάκι είναι ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Mythos - 196-29 Northern Blvd., Flushing, 11358, United States

Ένας τόπος συγκέντρωσης για Έλληνες και μη Έλληνες, αυτό το φιλικό και οικογενειακό εστιατόριο κερδίζει πόντους με πολύ φρέσκο ψάρι, μαγειρεμένο στα κάρβουνα που συνοδεύεται απλά με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και βότανα.

Πέρα από το ασβεστωμένο εξωτερικό με την τέντα σε σκούρο μπλε υπάρχει μια μεγάλη τραπεζαρία με σειρές από τακτοποιημένα τραπέζια για να απολαύσετε ελληνικές , θεϊκές γεύσεις  από ορεκτικά μέχρι εξαιρετικά κυρίως.

Εδώ θα μάθετε τι θα πει  η λέξη "ποικιλία", με το αντίστοιχο πιάτο και θα δοκιμάσετε  κρύα ορεκτικά  όπως  μελιτζανοσαλάτα.

Η τιμή των ψαριών είναι με το κιλό και θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε.

Τα σμέουρα είναι σπάνια και παραδοσιακά, απλά υπέροχα  με τηγανητά χόρτα.  Τελειώστε με μια επιλογή αυθεντικών ελληνικών και σιροπιαστών γλυκών.

Kyma - 5 W. 18th St., New York, 10011, United States

"Όπως υποδηλώνει και το όνομα του εδώ σας περιμένουν κύματα απόλαυσης στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ο χώρος δύο επιπέδων μεταφέρει τους επισκέπτες στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά δεν είναι μόνο η ομορφιά που παίζει ρόλο σε αυτό το εστιατόριο.

Όλα τα ελληνικά γεύματα που σερβίρονται  ξεκινούν με μια ποικιλία από ορεκτικά αλείμματα.

Θα σας ενθουσιάσει μια ζεστή κολοκυθόπιτα ως ορεκτικό όπως επίσης η φέτα, η ταραμοσαλάτα και το χούμους.

Το Καλαμάρι γεμιστό με τέσσερα τυριά που  σερβίρεται πάνω από σε μια σάλτσα ντομάτας Nafpaktos είναι ο  νικητής στη γεύση.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης μια σειρά φρέσκων ψαριών που είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Οι κρεατοφάγοι θα απολαύσουν μια μερίδα γιουβέτσι. Το Εκμέκ Καταΐφι είναι ο τέλειος επίλογος σε αυτό το γευστικό ταξίδι.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Made in Greece News στις 4 Νοεμβρίου 2019

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ