Σήκωσε το "γάντι" ο Στέφανος Κασσελάκης με ΣΥΡΙΖΑ σε έκρηξη: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογή από τη βάση – Ποιοι είναι απέναντί του (βίντεο)

Εκλογές εκτός από πρόεδρο θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και για τα όργανα

Τετραπλές κάπλες θα στηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να σηκώσει το γάντι της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. «Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του 4ου συνεδρίου, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για Τοπικές και Νομαρχιακές σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε πως «χρειάζομαι χρόνο», εξηγώντας το αίτημά του για λευκή επιταγή μέχρι το 2027, ενώ άφησε ταυτόχρονα αιχμές προς την ηγετική ομάδα. «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλέστηκε τα περί «υπονομευτών», παρατηρώντας με νόημα πως «αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

 

 

Σε εντελώς προσωπικό τόνο και ανταπαντώντας αρκετές φορές στο κοινό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δομήσει μια ομιλία με σαφή εσωκομματική απεύθυνση, ενώ απαντώντας σε συνθήματα των συνέδρων, «θα είμαστε ενωμένοι για την Ευρωβουλή» είπε ο κ. Κασσελάκης και υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρά χέρια, στο χέρι σας είναι να μας κάνετε κυβέρνηση ξανά».

 

 

Η εγγύτητα του χρόνου είναι προφανές πως δίνει αρχικά προβάδισμα στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, ενώ πιέζει τον όποιο αντίπαλό του να δηλώσει άμεσα τη συμμετοχή του. Από το βήμα του κλειστού του Τae kwon do όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους, ενώ τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται έντονα.

 

 

Η ημερομηνία που προκρίνεται για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες. Μάλιστα υπάρχουν και τα δύο δεδομένα πίεσης χρόνου. Πρώτον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκτός και αν πάρει αναβολή και δεύτερον ότι οι ευρωεκλογές είναι κοντά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο ακόμη είναι πρόωρο να διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη για τις τελικές αποφάσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε σφοδρά με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του κόμματος είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Τι συμβαίνει με την Όλγα Γεροβασίλη; Όλη η δήλωση που μοιάζει με αποστασιοποίηση – «Χωρίζει» με Κασσελάκη; (βίντεο)

Την ίδια ώρα ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα της Ολγας Γεροβασίλη. Μάλιστα σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει ένα ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματέας απάντησε: «Κατά την άποψή μου ναι η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί και ένα στιγμιότυπο πριν από την ομιλία Κασσελάκη, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο συνέδριο και επέλεξε να μην χαιρετίσει τον Διονύση Τεμπονέρα και την Ολγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα: Τι οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην απομάκρυνση του στελέχους – Το παρασκήνιο των συγκρούσεων (βίντεο)

Η παρέμβαση Τσίπρα

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος, για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά».

 

 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε βολές και σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

Σωκράτης Φάμελλος: Κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα του συνεδρίου

 

 

Κ. Ζαχαριάδης: «Πρέπει να βρεθεί κάποιος να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του χώρου»

Δεν θα είναι υποψήφιος ξεκαθάρισε ο Κώστας Ζαχαριάδης

 

 

Β. Κόκκαλης: «Ο Κασσελάκης θα κερδίσει τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ»

 

 

Διαβάστε ακόμα: «Πυρά» κατά Κασσελάκη: Γ. Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να βρούμε άλλον – Κ. Ζαχαριάδης: Εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη – Π. Παππάς: Αυτοκτονία η πρόταση μομφής (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ