Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πώς συνδέεται το Pilates με την ψυχική ευεξία; - H Μαρία Mαραγιάννη εξηγεί (φωτό)

4 απλές ασκήσεις για την ψυχική και σωματική σας υγεία.. 

"Η μέθοδος Pilates με τρόπο ακαταμάχητο και μαγευτικό αναπτύσσει το σώμα συνολικά, διορθώνει την κακή στάση του σώματος, αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του Joseph Pilates. Οι 8 βασικές αρχές της την καθιστούν διαφορετική και μοναδική" ομολογεί η γυμνάστρια Μαρία Μαραγιάννη και συνεχίζει λέγοντας

"Η αναπνοή, μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου, χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και αποσπά την προσοχή μας από οτιδήποτε μας απασχολεί, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία του νευρικού συστήματος η οποία έχει συνέπειες σε όλα τα μέλη του σώματος.

Τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με οξυγόνο και κάθε ζωτικό όργανο! Ο εγκέφαλος ειδικά, αν δεν οξυγονώνεται σωστά οδηγεί σε άσχημες σκέψεις και κατάθλιψη. Σκεφτείτε ότι χωρίς οξυγόνο δεν μπορούμε να ζήσουμε παρά μόνο για λίγα λεπτά.

Επομένως λοιπόν πέρα από τα αμέτρητα οφέλη της μεθόδου, το σημαντικότερο όλων είναι η ψυχική μας υγεία η οποία πρέπει να έχει ισορροπία για να μην έχει αντίκτυπο σε ασθένειες που κυριολεκτικά μαστίζουν ειδικά σε αυτή την δύσκιλη εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της. Ας ενεργοποιήσουμε λοιπόν τις ορμόνες της χαράς τις λεγόμενες ενδορφίνες, κάνοντας PILATES".

Σας προτείνω παρακάτω 4 απλές ασκήσεις για την ψυχική και σωματική σας υγεία και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης σας

1.HALFROLLDOWN

Είμαστε στα καθιστικά κόκκαλα. Τεντώνουμε τα χέρια στην ευθεία των ώμων, η πλάτη μας είναι ίσια, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή κάνουμε οπίσθια κλίση λεκάνης και σαν να τρώμε μια γροθιά στο στομάχι, φεύγουμε πίσω σε κούρβα. Κατά την διάρκεια της άσκησης, διατηρούμε τα πόδια σταθερά στο άνοιγμα της λεκάνης. Εισπνέουμε ξανά και με την εκπνοή, επανερχόμαστε στην αρχική θέση ξανά, διατηρώντας το μάκρος της πλάτης προς τα πάνω. Ιδανική άσκηση για αύξηση κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και ενδυνάμωση κοιλιακών.

2.CRISSCROSS

Είμαστε σε ύπτια θέση. Πλέκουμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Κρατάμε αγκώνες ανοιχτούς ώστε να τους βλέπουμε με την άκρη των ματιών μας. Κρατάμε σταθερή και ουδέτερη την λεκάνη. Εισπνέουμε και με την εκπνοή στρίβουμε τον κορμό στο λυγισμένο γόνατο, τεντώνοντας το άλλο πόδι λίγα εκατοστά από το έδαφος (αν έχουμε πρόβλημα στην μέση τεντώνουμε ψηλά το πόδι).

3.SAW

Είμαστε στα καθιστικά κόκκαλα με τα πόδια τεντωμένα σε flex και ανοιχτά λίγο πιο έξω από τα ισχύα. Ανοίγουμε τα χέρια στο πλάι σαν να σχηματίζουμε ένα σταυρό. Εισπνέουμε κάνοντας στροφή κορμού σαν να στρίβουμε γύρω από ένα κατακόρυφο άξονα και με την εκπνοή κάνουμε επίκυψη προσπαθώντας το μικρό δάχτυλο του χεριού να φτάσει το μικρό δάχτυλο του ποδιού. Στο πίσω χέρι η παλάμη πρέπει να κοιτάει προς το ταβάνι. Κρατώ τα πόδια σταθερά.

4.SWIMMING (PREPARATION)

Είμαστε σε πρηνή θέση. Το κεφάλι μας διατηρήται στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Τα χέρια είναι τεντωμένα μπροστά. Σφίγγουμε κατά 50% τους οπίσθιους μηριαίους, εισπνέουμε και με την εκπνοή ανεβάζουμε αντίθετο χέρι πόδι και έχουμε την αίσθηση ότι μακραίνουμε. Άσκηση ενδυνάμωσης ραγχιαίων μυών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ