Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα για το τελευταίο «αντίο» και η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna (φωτό)

Φωτό από την άφιξή της στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna είναι ανάμεσα στους royals που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε την Vladimirovna την ώρα που έφτανε στην «Μεγάλη Βρεταννία» όπου μένουν πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα πραστούν στην τελετή.

Photos: EUROKINISSI & NDP

Η Μεγάλη Δούκισσα Maria Vladimirovna Ρωσίας23 Δεκεμβρίου 1953 -) είναι κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1953 στη Μαδρίτη, και είναι το μοναδικό παιδί του Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς μεγάλου δούκα της Ρωσίας και της Λεονίδα Μπαγκρατιόν πριγκίπισσας του Μουκράνι.Ανάδοχοι της είναι ο Νικόλαος των Χόεντσολερν-Ζίγκμαρινγκεν πρίγκιπας της Ρουμανίας και η Ιωάννα της Σαβοΐας βασίλισσα της Βουλγαρίας.

 

 

Η Maria  εκπαιδεύτηκε στο Runnymede College στη Μαδρίτη και στο Παρίσι πριν σπουδάσει ρωσική ιστορία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο-Γουλιέλμο των Χόεντσολερν πρίγκιπα της Πρωσίας, στη Μαδρίτη.Μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον George Mikhailovich. Το ζευγάρι χώρισε το 1982, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 19 Ιουνίου 1985.

 

 

 

 

 Μιλάει εκτός από την μητρική της γλώσσα Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και μιλά επίσης λίγα Γερμανικά, Ιταλικά και Αραβικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος της και απόγονος των Ρομανώφ, Μεγάλος Δούκας George Mikhailovich παντρεύτηκε το 2021, την αγαπημένη του Rebecca Victoria Romanoff - ο γάμος τους πρώτος βασιλικός που έγινε στην Αγία Πετρούπολη μετά από 100 χρόνια. Το ζεύγος φέτος απέκτησε το πρώτου του παιδάκι.

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στους royals που θα παραστούν αύριο Δευτέρα στην κηδεία είναι: ο βασιλιάς Φελίπε (ανιψιός του Κωνσταντίνου) και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη (αδερφές του Κωνσταντίνου), οι κόρες της Σοφίας Έλενα και Κριστίνα, ο  επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας (πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας) με την βασίλισσα Σίλβια, η βασίλισσα  της Δανίας Μαργκρέτε με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδερφές της Άννας Μαρίας) και τον γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Φρειδερίκο, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (οι οποίοι έχουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι, κοντά στη βίλα που διέθετε ο τέως βασιλιάς) μαζί με την βασιλομήτορα Βεατρίκη, ο πρίγκιπας - διάδοχος της Νορνηγίας  Χαακόν με την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ, η πριγκίπισσα Άννα (αδερφή του βασιλιά Καρόλο και κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ), ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ο Πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών Β'.

Δείτε επίσης:

Πριγκίπισσα Margareta της Ρουμανίας: Ο σύζυγός της θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του νονού & κουμπάρου της Κωνσταντίνου Β

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η Μέτε-Μάριτ - στενοί φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ