Η Ζωή βγήκε από την Βουλή & κατσάδιασε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης: ''Μην παρεμποδίζετε την πορεία''

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίζονται έξω από τη Βουλή, όπου η αυξημένη αστυνομική δύναμη που έχει παραταχθεί στο πεζοδρόμιο κατά μήκος των λουλουδάδικων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου.

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βγήκε στον δρόμο και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο σημείο. Με έξαλλο ύφος, σε μια πρωτοφανή κίνηση στα ελληνικά χρονικά, εξηγεί στον επικεφαλής ότι είχε ζητήσει να μείνει ανοιχτή η Βουλή. Οταν ο επικεφαλής της αστυνομίας απαντάει ευγενικά ότι αυτή ήταν η εντολή, η πρόεδρος της Βουλής, με οργισμένο ύφος, ζητάει να μάθει ποιος έδωσε την αντίθετη εντολή.

Ας σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε εντολές να περιφρουρήσει το Μέγαρο Μαξίμου από τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές είχαν πρόθεση να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, καθώς αστυνομικές κλούβες παρατάχθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε εξηγήσεις από αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ρώτησε για ποιο λόγο δεν επετράπη στους διαδηλωτές να περάσουν.

«Από ποιον έχετε εντολή;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή.

Μετά το θερμό επεισόδιο, άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Μάλιστα, ένας άνδρας έπιασε μια γαρδένια και την χάρισε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφού πήρε τη γαρδένια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε να περπατά προς την είσοδο της Βουλής, συνοδευόμενη από έναν διαδηλωτή, στον οποίο είπε να μεταφέρει στους συναδέλφους του ότι τους περιμένει ανα πάσα ώρα και στιγμή να την επισκεφτούν.

 Τι απαντά η Αστυνομία στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το φραστικό επεισόδιο έξω από τη Βουλή με την Πρόεδρο‏

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται σε όλα όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Κοινοβούλιο, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έπεσε θύμα της λεκτικής επίθεσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Είναι σαφές πως η ανακοίνωση τελεί εν γνώσει και έχει την κάλυψη και τη στήριξη του πολιτικού προϊσταμένου της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπουργού Γιάννη Πανούση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ