Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Όλες οι λεπτομέρειες - Πώς θα καθίσουν οι royals - Στην Αθήνα εστεμμένοι από όλη την Ευρώπη (φωτό & βίντεο)

Το τελετουργικό και οι αφίξεις των γαλαζοαίματων 

Όλα είναι πλέον έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα (16/1).

Η κηδεία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος ο εκλιπών. Τα τελευταία 24ωρα, τα πρώην βασιλικά κτήματα έχουν αλλάξει όψη. Απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, διαμορφώθηκαν χώροι, έγιναν εργασίες αποκατάστασης. Τα έργα ολοκληρώνονται το απόγευμα.

Οι γιοι του Νικόλαος και Φίλιππος βρέθηκαν το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος άλλων πολιτών.

Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

 

 

Ανάμεσα στους royals που θα παραστούν αύριο Δευτέρα στην κηδεία είναι: ο βασιλιάς Φελίπε (ανιψιός του Κωνσταντίνου) και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη (αδερφές του Κωνσταντίνου), οι κόρες της Σοφίας Έλενα και Κριστίνα, ο  επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας (πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας) με την βασίλισσα Σίλβια, η βασίλισσα  της Δανίας Μαργκρέτε με την πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδερφές της Άννας Μαρίας) και τον γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Φρειδερίκο, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας (οι οποίοι έχουν σπίτι στο Πόρτο Χέλι, κοντά στη βίλα που διέθετε ο τέως βασιλιάς) μαζί με την βασιλομήτορα Βεατρίκη, ο πρίγκιπας - διάδοχος της Νορνηγίας  Χαακόν με την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ, η πριγκίπισσα Άννα (αδερφή του βασιλιά Καρόλο και κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ), ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ο Πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών Β' και η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna. 

 

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ στις 5:00 τα ξημερώματα η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από το Ά Νεκροταφείο για να φτάσει μετά από 45 λεπτά στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου. Από τις 6:00 έως τις 10:30 θα βρίσκεται εκεί για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής.

 

 

Στις 12:00 ακριβώς προβλέπεται να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και όλων των μελών της Ιεράς συνόδου. Οι 187 που έχουν κληθεί θα μπορέσουν να μπουν στην Μητρόπολη αυστηρά με την ονομαστική τους πρόσκληση.

Φωτό από την άφιξη μελών την οικογένειας και καλεσμένων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

Η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδερφή της Άννας-Μαρίας

Η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας

Ο διάδοχος πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η πριγκίπισσα Μετέ-Μαρίτ

Η εγγονή του Κωνσταντίνου

Ο εγγονός του Κωνσταντίνου

Ο πρίγκιπας της Ρουμανίας

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίσια

Ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η βασιλίσσα Σίλβια της Σουηδίας

Credits: NDP

Στις 13:00 η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή.  Βάσει των πληροφοριών  η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα (στάση Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη), Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Χίλτον, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής. Έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές για την μετακίνηση της πομπής.

Αφότου ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ταφής η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ γεύμα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο παρατίθεται και σήμερα.

Το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίου θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, ενώ επικήδειο, μεταξύ άλλων, θα εκφωνήσει ο μεγάλος γιός του, Παύλος.

Η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας (η σύζυγος, τα παιδιά και οι αδερφές του βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας και πριγκίπισσά Ειρήνη), σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, θα καθίσει στην πρώτη σειρά εντός της Μητρόπολης.

 

 

Αριστερά θα βρίσκονται οι εν ενεργεία αρχηγοί κρατών, δηλαδή τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την Καρολίνα του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Ακριβώς πίσω τους θα κάτσουν, οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθήσουν οι διάδοχοι των θρόνων.

Δείτε επίσης:

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας – οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ποιοι δρόμοι κλείνουν & πότε (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα για το τελευταίο «αντίο» και η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Maria Vladimirovna (φωτό)

Πριγκίπισσα Margareta της Ρουμανίας: Ο σύζυγός της θα την εκπροσωπήσει στην κηδεία του νονού & κουμπάρου της Κωνσταντίνου Β

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας και η Μέτε-Μάριτ - στενοί φίλοι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο ανιψιός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του Λετίσια - Οι σχέσεις με τον θείο του (βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Βασιλιάς της Σουηδίας Καρλ Γκουστάβ, ο πρώτος ξάδερφος της Άννας Μαρίας και η βασίλισσα Σίλβια (φωτό)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το προφίλ των δύο αγαπημένων αδελφών του, πρώην βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας & πριγκίπισσας Ειρήνης (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου: Μαυροντυμένες Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ - Οι νύφες & οι γιοι του κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες (φωτό & βίντεο)

Κηδεία Κωνσταντίνου Β: Στην Αθήνα η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, αδερφή της Άννας Μαρίας - Μαζί της η Βενεδίκτη & ο διάδοχος Φρειδερίκος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ